01 mrt 2014
maart 1, 2014

Beter focussen door multitasken

0 reacties

Kinderen en volwassenen met ADD of ADHD kunnen soms beter focussen door multitasken. Friemelen, prutsen of tekenen kunnen wel eens de sleutel zijn tot het verbeteren van je oplettendheid en focus.

Concentreer op de belangrijkste taak.

Twee dingen tegelijk doen kan het brein helpen om zich te concentreren op de belangrijkste taak. Experts geloven dat het verrichten van een activiteit dat een ander zintuig gebruikt dan wat benodigd is voor de belangrijkste taak – het luisteren naar muziek terwijl je een studieboek leest bijvoorbeeld – de focus en het resultaat kan verbeteren.

Deze hersenloze activiteiten die je kunt doen tijdens het werken aan je primaire taak (bijvoorbeeld het tekenen tijdens het opletten bij een presentatie) worden in het Engels fidgetting genoemd, of te wel friemelen.

beter focussen door multitaskenFidgetting

We hebben het dan natuurlijk niet over friemelen in je stoel. Friemelen is opzettelijk. Het is kauwgom kauwen terwijl je bezig bent op je telefoon. Een effectieve friemel laat je niet afleiden van je primaire taak omdat het iets is waarbij je niet hoeft na te denken.

Over de auteur


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • CONTROLE * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.