Het managen van je dagelijkse leven is natuurlijk al heel wat, zeker als je daarbij ook nog eens ADD of ADHD hebt. Belangrijk is om ook jezelf niet te vergeten in al deze dingen die je moet doen. Plan tijd voor jezelf op je to-do lijst, daar knap je van op!

Iedereen heeft zijn eigen ding om tot rust te komen. Voor de een is dat een boek lezen, de ander een Tv-serie kijken of een rondje wandelen of lekker sporten. Het zal iedereen wel bekend voorkomen dat die tijd voor jezelf er met een druk gezinsleven wel eens bij in kan schieten. Als je vergeet om even de tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen zal je dit later weer op je bordje krijgen. Goed dus om dit voor te zijn door elke week een (vast) moment in te plannen.

tijd voor jezelfGeen luxe maar noodzaak

Bedenkt dat tijd voor jezelf geen luxe is maar noodzaak. Heb je al heel lang geen tijd gehad voor jezelf? Begin dan met een half uurtje per dag, bijvoorbeeld voor het slapen gaan lezen, een cappuccino in de zon, wandelen met de hond of een maskertje op je gezicht. Vraag je af waar jij behoefte aan hebt en wees lief voor jezelf door jezelf dat ook te gunnen. Het is niet zonde van de tijd, het is fijn voor jezelf!

Een eigen plek

Fijn om even terug te trekken is een eigen plek. Creëer een eigen plek in huis: een zolderkamertje, een hoekje waar je je lekker terug kunt trekken en ongestoord even tot je zelf kunt komen. Heb je een kleine woning? Geef dan aan dat de dinsdagavond de slaapkamer van jou is en je niet gestoord wenst te worden. Als je kijkt naar oplossingen zal je merken dat er veel mogelijk is.

Lekker lummelen, neem tijd voor jezelf

Realiseer je dat je niet iedereen tevreden kunt houden. Zeker in onze ‘doe-maatschappij’ kun je je snel schuldig voelen als je even aan het lummelen bent. Laat het los, wees lekker vrij en doe wat je zelf wil. Van lummelen laadt je op en als je goed in je vel zit heb je ook meer te geven aan anderen!

tijd voor jezelf

Over de auteur


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • CONTROLE * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.